Mannen Klinieken

Wat kan ik doen met mijn veters?

Geplaatst op

Er zijn vele manieren om schoenveters te strikken. Het karakteristieke uiterlijk van sommige veters maakt dat ze meer of minder geschikt zijn binnen wisselende sociale contexten. Het ziet er meestal tof uit als je net even wat meer tijd besteedt aan dit deel van de schoen. We gaan in deze blog je een aantal tips geven waarmee je dit laatste doel voor elkaar kunt krijgen. 

Ladderveters

Deze veters worden meestal gedragen op militaire laarzen en zijn zeer effectief om schoenen strak te houden. Net als de ritsveter is het een goede manier om schaatsen of wandelschoenen mee aan elkaar te rijgen.

Biker/Fietser Veters

Deze veter is een rechte veter, maar is bedoeld voor fietsen of wandelen. Dit is een goede veter voor fietsers omdat hij ervoor zorgt dat je veters niet in je fiets blijven haken.

De schoen wordt zo geregen, dat in plaats van dat de twee uiteinden in het midden aan de bovenkant van de schoen samenkomen, ze allebei aan de buitenkant van de schoen bij de laatste twee veterogen uitsteken, om aan de zijkant te worden gestrikt, waardoor het onmogelijk wordt dat je veters in de tandwielen of ketting van je fiets verstrikt raken.

Voor wandeltochten rijgt je de schoen zo, dat de uiteinden van de veter aan de binnenkant van de schoen uitkomen om te voorkomen dat je veter blijft haken aan takken, et cetera. Deze rijgmethode werkt alleen bij schoenen met een even aantal oogjes, maar kan worden aangepast voor een oneven aantal oogjes.

Soorten veters

Er zijn tal van soorten veters die je kunt aanschaffen. Sommigen passen weer beter bij een specifieke situatie anderen. Denk bijvoorbeeld aan: elastische veters. Maar ook platte of ronde veters. Veters van leer of gemaakt van katoen. De eerste tref je vaak aan in zakelijke schoenen. Het tweede type is meer bedoeld voor sneakers. Die elastische veters zijn trouwens heel handig, het zijn namelijk veters die je een keer in je schoen doet en daarna nooit meer hoeft te strikken. Dat scheelt een boel tijd en gehaast in de ochtend, want de schoenen aantrekken is toch iets dat veel mensen als laatste doen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden