Mannen Klinieken

Waar je op moet letten om gezonder te bakken

Geplaatst op

Ben je ook liefhebber van lekkernijen zoals een goed stuk taart? Al denken we dat dit doorgaans slecht voor ons is qua gezondheid, hoeft dit niet zo te zijn! Over het algemeen worden er veel ingrediënten in overvloed gebruikt die inderdaad slecht voor je zijn, maar er zijn voor veel ingrediënten voldoende alternatieven te vinden die het bakken een stuk gezonder maken. Ontdek ze door onze tips te lezen in deze blog.

Zoutgehalte

In veel gebakken brood zit een overvloed aan zout. Wanneer je dus uit de supermarkt of bij de bakker je brood haalt zul je ongetwijfeld brood krijgen dat hier in overvloed mee gebakken is. Uit onderzoek is gebleken dat een sneetje van 1 op de 4 broden meer zout bevat dan een zak chips. Ook al gebruiken we veel zout in onze etenswaarden, je lichaam heeft het in principe niet nodig. Je kunt ervoor kiezen om voortaan je eigen brood te bakken. Zo houd je het zoutgehalte in ieder geval minimaal.

Vervang ingrediënten 

Wat stelt het leven voor zonder het op zijn tijd eten van een stukje taart? En daar is zeker niks mis mee. Ook al is het algemeen beeld van een stuk taart dat het een echte vetbom is en een bron van suikers. Met een paar aanpassingen in de ingrediënten van een taart maak je het een stuk gezonder, het is dan wel aan te raden om de taart dus zelf te bakken of een expliciete gezonde taart te bestellen. Let hierbij dus goed op welke ingrediënten zijn gebruikt. Zo kun je kiezen voor olie in plaats van boter en te verminderen in de hoeveelheid verzadigd vet.

Voeg extra gezonde ingrediënten toe

Zoals je bij brood volkoren kan kiezen in plaats van wit meel, kun je ook chocolade en andere suikers vervangen door groenten en fruit. Deze beschikken ook over vezels en zoetigheid die genoeg smaak kunnen geven aan je bakwerken. Zo kun je kiezen voor wortelen, bieten, courgettes of stukken fruit als bessen, ananas en stukjes appel.

Met deze tips kun je veel lekkernij vervangen zonder dat ten koste gaat van de kwaliteit. Op deze manier kun je blijven genieten van een lekker stukje brood, koek of taart.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden