Mannen Klinieken

Veel gestelde vragen bij een facelift

Geplaatst op

Een facelift zorgt voor een jongere uitstraling. Toch bestaat er vaak nog veel onduidelijkheid rond deze behandeling. We geven antwoord op een aantal veel gestelde vragen rond de facelift.

Op welke leeftijd is een facelift te overwegen?

Je komt in aanmerking voor een facelift als je over het algemeen in goede gezondheid verkeert en voldoende huidverslapping in het gezicht en de hals hebt om zichtbaar resultaat te behalen. De gemiddelde patiënt heeft een leeftijd tussen de 40  en 60, maar een facelift kan ook met succes worden uitgevoerd bij mensen  tussen 70 en 80.

Welk verjongend effect geeft een facelift?

Een facelift kan niet voorkomen dat je gezicht veroudert, maar het kan je uiterlijk verbeteren. Factoren zoals botstructuur, erfelijkheid, huidstructuur, blootstelling aan de zon, rookgeschiedenis en andere zaken hebben allemaal invloed op het resultaat en de snelheid van herstel na de behandeling.

Levert de behandeling zichtbare littekens op?

Incisies voor een facelift beginnen meestal boven de haarlijn in de tempel en strekken zich in een natuurlijke lijn net binnen het kraakbeen aan de voorkant van het oor en gaan verder achter de oorlel naar de onderste hoofdhuid binnen de haarlijn. Deze lijnen zijn over het algemeen verborgen achter de haarlijn. Als de littekens eenmaal verzachten over een periode van enkele maanden, zijn ze over het algemeen niet erg merkbaar. Als er in de nek wordt gewerkt, kan ook een kleine incisie onder de kin worden gebruikt.

Hoe lang duurt de behandeling?

Een facelift duurt meestal meerdere uren, afhankelijk van de omvang van het werk dat wordt gedaan. De gemiddelde duur van deze behandeling ligt tussen de 2,5 tot 3,5 uur. Vaak worden procedures zoals een voorhoofdlift gecombineerd met een facelift, waardoor de ingreep enkele uren langer duurt.

Is mijn gezicht verdoofd na een facelift?

Na de facelift ingreep is enige gevoelloosheid van de huid in de wangen en de hals heel normaal. Het gevoel komt meestal na 1-2 maanden weer terug.

Wanneer zijn de tekenen van een operatie verdwenen?

Onmiddellijk na de operatie zal je gezicht gezwollen en gekneusd zijn. Je gelaatstrekken kunnen door de zwelling vervormd zijn en je gelaatsbewegingen kunnen ook enigszins stijf zijn. Sommige zwellingen en kneuzingen kunnen 2-3 weken aanhouden. De meeste patiënten zijn 10-14 dagen na de operatie weer aan het werk, maar het kan zijn dat je nog wat blauwe plekken en zwellingen overhoudt die met make-up gecamoufleerd moeten worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden