Mannen Klinieken

Plastische chrurgie voor mannen al heel gewoon

Geplaatst op

Voor mannen wordt het steeds meer gewoon om de plastisch chirurg te bezoeken. In 2016 zijn er in Amerika bij mannen al meer dan 1 miljoen chirurgische en niet-chirurgische cosmetische ingrepen uitgevoerd. Dit is meer dan 9 procent van het totale aantal cosmetische ingrepen.

In Nederland merken plastisch chirurgen ook een toename in het aantal verzoeken voor een ingreep. Specifieke aantallen zijn hier echter niet bekend gemaakt.

Mannen willen punten die niet aan hun ideaalbeeld voldoen graag snel veranderen. Plastische chirurgie wordt hierbij regelmatig toegepast om een (stoer) imago te versterken.

Top 6 meest toegepaste ingrepen bij mannen

In 2016 zijn onderstaande cosmetische ingrepen bij Amerikaanse mannen het vaakst toegepast. Het aantal cosmetische ingrepen is hiermee sinds 2010 met ruim 40% gestegen.

  • Liposuctie (circa 45.000 behandelingen)
  • Borstverkleining (circa 31.300 behandelingen)
  • Ooglidcorrectie (circa 28.000 behandelingen)
  • Neuscorrectie (circa 26.200 behandelingen)
  • Facelift (circa 13.700 behandelingen)
  • Oorchirurgie (circa 10.400 behandelingen)

Ook andere vormen van cosmetische chirurgie worden vaak toegepast, waaronder een buikwandcorrectie, neklift, vetoverdracht naar het gezicht, wenkbrauwlift en kinvergroting.

Overgewicht bij mannen

In de Verenigde Staten heeft een groot deel van de bevolking last van overgewicht. Dit is waarschijnlijk één van elementen die meespeelt in de opkomst van de liposuctie, borstverkleining en buikwandcorrectie. Het aantal borstverkleiningen voor mannen is in de laatste 20 jaar met 181% toegenomen.

Manscaping: het lichaam en gezicht verbeteren

Naast plastische chrirurgie zijn ook niet chirurgische ingrepen populairder dan ooit. Behandelingen zoals laserontharing en het inspuiten van botox geven bijna direct resultaat. Hierdoor zijn dit soort cosmetische aanpassingen razend populair.

Deze behandelingen kosten echter veel geld en moeten vaker herhaald worden. Daarnaast zijn deze behandelingen niet zonder risico en wordt het eindresultaat soms als nep ervaren. Hierdoor kent ‘manscaping’ ook zo zijn nadelen.

Kosten en risico’s

Aan alle cosmetische en niet-cosmetische ingrepen zitten risico’s, de kosten en risico’s staan echter indirect met elkaar in verbinding. Ga je voor een moderne kliniek met ervaren chirurgen, dan zijn de kosten vaak hoger. Kies je voor een ‘goedkope arts’, dan is deze vaak minder ervaren of heeft hij/zij minder moderne instrumenten om mee te werken. Ga daarom voor een veilige behandeling door een ervaren chirurg en spaar een paar maanden langer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden