Mannen Klinieken

Ooglid chirurgie: alles wat je moet weten over een ooglidcorrectie

Geplaatst op

Ooglidchirurgie (ook wel een ooglift, ooglidcorrectie of blepharoplastie genoemd), vermindert de slonzigheid van de onderste oogleden en verwijdert overtollige huid van de bovenste oogleden. Deze operatie wordt meestal om cosmetische redenen uitgevoerd. Het is ook een effectieve manier om het zicht te verbeteren bij ouderen van wie de verslapte bovenoogleden het zicht in de weg staan. Een ooglift elimineert geen donkere kringen onder de ogen, kraaienpootjes of andere gezichtsrimpels. Het wordt vaak gedaan samen met andere procedures zoals laser het weer opduiken, vullerinjecties, of voorhoofdliften.

Het verouderingsproces van het ooglid

Naarmate de huid ouder wordt, verliest ze geleidelijk haar elasticiteit. Een gebrek aan elasticiteit en de constante aantrekkingskracht van de zwaartekracht zorgen ervoor dat er zich een overmatige hoeveelheid huid op de boven- en onderoogleden verzamelt.

Overtollige huid op het onderste ooglid veroorzaakt rimpels en uitstulpingen. Op de bovenste oogleden kan een extra huidplooi over de wimpers hangen en het zicht belemmeren.

Het vet dat de oogbol van de schedel opvult, kan ook een uitstulping in de bovenste en onderste oogleden veroorzaken. Het dunne membraan dat het vet op zijn plaats houdt, verzwakt met de leeftijd, waardoor het vet als een hernia naar voren komt in de oogleden.

Wie is een goede kandidaat voor een ooglidoperatie?

De beste kandidaten voor een ooglift zijn mensen die in goede gezondheid verkeren en realistische verwachtingen hebben. De meesten zijn 35 jaar of ouder, maar als de weke oogleden of de hangende oogleden in de familie zitten, kan je besluiten om de operatie eerder te laten doen.

Ooglidchirurgie kan je uiterlijk verbeteren en je vertrouwen helpen opbouwen. Het kan echter niet leiden tot je ideale uiterlijk of je gezichtsstructuur veranderen. Voordat je besluit om een operatie te ondergaan, denk na over je doelen en bespreek deze met je chirurg.

Zullen de resultaten van de ooglidchirurgie permanent zijn?

De bovenooglidchirurgie kan minstens vijf tot zeven jaar duren. Een operatie aan het onderooglid hoeft zelden te worden herhaald. Natuurlijk zullen je ogen na de ingreep nog steeds verouderen.

Als je oogleden weer doorzakken, kan een facelift in plaats van een andere ooglift de voorkeur krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden