Mannen Klinieken

Krijg ik een bovenooglidcorrectie vergoed uit de zorgverzekering?

Geplaatst op

Met de tijd krijgt een grote groep mensen behoefte aan een bovenooglidcorrectie. Maar hoe werkt dit? Krijg je dit wel vergoed? Is het een lange ingreep? Moet ik in de kliniek blijven? Allemaal vragen die mensen hebben. In deze blog besteden we daar aandacht aan.

Waarom een correctie van het bovenste ooglid?

Door de jaren heen kan het bij sommige mensen zo zijn, dat het bovenste ooglid te veel zakt, daar bedoelen we mee, voor zo ver het hinderlijk wordt voor mensen om te lezen en te zien. Vaak zakt het ooglid zelfs tot halverwege de pupil. Je kunt je wel voorstellen dat dit niet prettig is. Gelukkig is er wat aan te doen. De chirurg kan het ooglid weer omhoog brengen door een incisie te maken, het overtollige huidweefsel te verwijderen en het ooglid weer met een hechting te bevestigen aan het gezicht. Deze methode wordt onder plaatselijke verdoving gedaan en duur niet zo lang, ongeveer 40 minuten. Je kunt dezelfde middag al weer naar huis en dingen doen die je wilde doen, maar pas wel op, want je mag bijvoorbeeld niet bukken of zware dingen tillen. Doe dat zeker de eerste twee weken niet.

Hoe zit het met de kosten?

Er is een duidelijke regel als het gaat om de vergoeding van de kosten van een bovenooglidcorrectie. Het zit zo: je krijg een vergoeding wanneer je bovenste ooglid halverwege de pupil hangt. Dit is een toestand die volgens de medici voor noemenswaardige medische klachten zorgt, en laat dit laatste nu net de criteria voor de verzekeraars zijn. Je moet dus medische klachten hebben om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de ziektekosten door de zorgverzekering. Natuurlijk heb je wel eerst een eigen risico dat je moet betalen. Een onderste ooglidcorrectie krijg je niet vergoed, omdat dit doorgaans geen medische klachten met zich meebrengt.

Conclusie

Over de bovenooglidcorrectie kunnen we opmerken dat:

  • het vergoed wordt als het ooglid halverwege de pupil hangt
  • de ingreep niet lang duurt en plaatselijk verdooft wordt
  • je hoeft niet in de kliniek te blijven

Laat je informeren door een expert over deze ingreep.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden