Mannen Klinieken

Krijg ik als student korting op mijn begrafenisverzekering?

Geplaatst op

Als student zal je niet gelijk denken aan een begrafenisverzekering. Toch is een begrafenis ook voor studenten iets om te overwegen. Als student zijnde zal je het niet al te breed hebben, maar een begrafenisverzekering hoeft niet per se duur te zijn. Een uitvaart is simpelweg duur, dus een begrafenisverzekering is vaak geen slecht idee.

Krijg ik als student korting?

Om het slechte nieuws maar snel te brengen: geen enkele verzekeraar biedt een speciale korting voor studenten. Er zijn wel verzekeraars die zich richtten op specifieke groepen, zoals studenten. Uiteraard ben je geheel vrij om zelf een goede verzekeraar uit te kiezen. Als student ben je nog jong, de premie voor je begrafenisverzekering is daarom relatief laag. Een begrafenisverzekering is duurder voor senioren dan voor studenten. Ook kunnen de kosten worden gedrukt door voor een minder uitgebreide verzekering kiezen. Er wordt dan minder gedekt, maar je hebt wel de basis voor een uitvaart.

Welke soorten begrafenisverzekeringen zijn er?

Er zijn twee soorten begrafenisverzekeringen die je voornamelijk zal tegenkomen. Je zal je uiteraard afvragen welke soort het beste bij jou past.

Natura begrafenisverzekering

Met een natura begrafenisverzekering krijg je geen geld uitgekeerd, maar de diensten en goederen die nodig zijn voor een uitvaart. Zaken als rouwauto’s, rouwkaarten en volgvervoer zullen worden vergoedt en geregeld door de verzekeraar. Het grootste nadeel van deze verzekering is voor een ander het grootste voordeel: een natura begrafenisverzekering biedt minder flexibiliteit. Het ligt er dus aan of de nabestaanden graag alles zelf willen regelen, of dat ze het liever aan een ander overlaten.

Kapitaal begrafenisverzekering

Een kapitaal begrafenisverzekering is vrijwel het tegenovergestelde van een natura begrafenisverzekering. In plaats van diensten en goederen krijg je een vast geldbedrag uitgekeerd. Dit bedrag zal een (groot) deel van de uitvaart dekken (een uitvaart kost gemiddeld 8000 euro). Bij deze variant van de begrafenisverzekering hoeft het geldbedrag niet enkel en alleen worden besteedt aan de uitvaart zelf.

Begrafenisverzekering vergelijken

Er zitten grote prijsverschillen tussen de begrafenisverzekeraars. Een begrafenisverzekering vergelijken zorgt er daarom voor dat je niet te duur uit bent. Je vindt zo niet alleen de goedkoopste, maar ook de beste uitvaartverzekering.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden