Mannen Klinieken

Hoe voorkom je striemen als gevolg van intensief fitnessen?

Geplaatst op

Veel mensen associëren striemen, ook wel striae genoemd, met groeispurten tijdens de puberteit, zwangerschap of door een snelle toename in gewicht. Volwassen mannen kunnen echter ook striemen krijgen door fitnessen. Als mannen zich opeens een streng fitnessregime aanmeten, waarbij alles gefocust is op snelle groei van de spieren, kunnen er ook striemen ontstaan. Vooral de biceps, schouders en dijen zijn veelvoorkomende onderdelen van het lichaam die té snel kunnen groeien.

Vermijd grote plotselinge schommelingen in gewicht

Dit is waarschijnlijk een van de lastigste factoren om rekening mee te houden als je van plan bent om flink te gaan fitnessen. Maar het is belangrijk om je groei te beperken tot een tempo waarbij je huid de tijd heeft om aan te passen. Door niet meteen maximaal op spiergroei in te zetten wordt je huid elastischer en verklein je de kans dat je striemen oploopt.

Zorg voor een goed dieet

Een goed dieet is de basis van ieder alomvattend fitnessschema. Maar naast voeding die zorgt voor een optimale balans tussen energie en gezondheid, moet je voedingstoffen binnenkrijgen die goed zijn voor je huid. Door het eten van voedsel met vitamines, zink en anti-oxidanten hou je je huid van binnen gezond, waardoor je zich beter en sneller aan de veranderingen kan aanpassen.

Zorg voor een gehydrateerde huid

Waarbij voeding zorgt voor een gezonde huid van binnenuit, kun je door middel van crème je huid van buitenaf gezond houden. Er zijn een hoop moisturizers op de markt die geschikt zijn om je huid te hydrateren. Het is belangrijk dat deze crèmes ingrediënten als  vitamine A, vitamine E en cacaoboter bevatten.

Er zijn ook wat rigoureuzere maatregelen beschikbaar, zoals retinoïden. Het is mogelijk om bij een dokter dergelijke behandelingen aan te vragen, maar het wordt in de meeste gevallen afgeraden. Daarnaast werken de eerstgenoemde maatregelen ook prima.

Wat als je toch striemen hebt gekregen?

Mocht je onverhoopt toch striae hebben ontwikkeld door het fitnessen, dan wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Door middel van de bovengenoemde maatregelen zijn ze al te verminderen. Daarnaast zijn er speciale crèmes beschikbaar om striemen te verwijderen. Door deze op de plekken te smeren in een circulaire beweging, bevorder je bloedsomloop waardoor de stoffen sneller worden opgenomen in je lichaam. Als dit allemaal niet helpt kun je ook naar een goede cosmetisch chirurg. Zij kunnen op meerdere manieren striemen verwijderen, waaronder met een laser, peeling of microneedling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden