Mannen Klinieken

Gaat je kind voor het eerst naar de tandarts? Dit zijn een aantal tips!

Geplaatst op

Voor veel kinderen is de eerste keer naar de tandarts amsterdam, een heel spannend moment. Het is namelijk ook nog zo dat veel kinderen bang zijn voor de tandarts. In deze blog geven we een aantal tips wanneer je voor het eerst met je kind naar de tandarts gaat!

Een goede voorbereiding

Dit is de eerste, maar ook één van de belangrijkste tips. Een goede voorbereiding, kan bepalend zijn voor het eerste tandartsbezoekje van je kind. Het is dus belangrijk dat je jouw kind van tevoren vertelt wat de tandarts gaat doen en dat het niet bang hoeft te zijn. Hierdoor zal het met een beter gevoel naar de tandarts gaan. De tijd die je in deze voorbereiding steekt zal zeker goed besteed zijn!

Ga tijdig met je kind naar de tandarts

Wanneer een kind iets als normaal beschouwt, dan zal het zich er ook minder tegen verzetten. Je kind laten wennen aan de tandarts moet je dus tijdig doen. Het is dan ook aan te raden om je kind vanaf een leeftijd of twee, mee te nemen naar je eigen tandartsbezoeken. Dit doe je dan natuurlijk wel alleen bij de periodieke controles. Op deze manier weet hij hoe het er aan toe gaat bij de tandarts, zonder dat het zich zorgen hoeft te maken over bijvoorbeeld een boortje of verdoving.

Extra verantwoordelijkheid

Dit gedeelte wordt eigenlijk ook bij een zo goed mogelijke voorbereiding. Het is prima om voor tandartsbezoek met je kind af te spreken dat het mag aangeven wanneer er iets niet bevalt. Of wanneer het te eng wordt, om welke reden dan ook. Spreek van tevoren bijvoorbeeld een speciaal stopteken af. De tandarts weet hier normaal gesproken uitstekend op in te spelen en het kind krijgt het gevoel, dat het controle heeft over de situatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden