Mannen Klinieken

5 verschillende cosmetische tandheelkundige ingrepen

Geplaatst op

Bij de cosmetische tandarts kun je terecht voor diverse behandelingen om je gebit er mooier uit te laten zien. In dit blog geven we je 5 voorbeelden van cosmetische tandheelkundige ingrepen.

Tandheelkundige facings

Facings is een procedure waarbij een tandkleurige facing wordt aangebracht en gehard met een speciaal licht, waardoor het materiaal uiteindelijk aan de tand wordt “gehecht” om de glimlach van een persoon te verbeteren. Een van de gemakkelijkste en goedkoopste cosmetische tandheelkundige ingrepen is het aanbrengen van een lijmlaag die de gebitselementen kan repareren, gaten kan dichten, de vorm van de tanden kan veranderen of als cosmetisch alternatief voor zilveren amalgaamvullingen kan worden gebruikt.

Kronen

Een kroon is een tandvormige “kap” die over een zwakke of beschadigde tand wordt geplaatst om zijn vorm, grootte, sterkte of uiterlijk te verbeteren. De meeste kronen gaan vijf tot 15 jaar mee en kunnen worden gemaakt van metaal, porselein dat is versmolten tot metaal, hars of keramiek. Voordat een kroon wordt geplaatst, wordt de bestaande tand naar beneden gevijld; daarna wordt de kroon er overheen gekleefd, waardoor de tand volledig wordt ingekit.

Orthodontie (beugel)

Een beugel kan scheve of verkeerd uitgelijnde tanden corrigeren en kan de gezondheid en het uiterlijk van iemands glimlach verbeteren — volwassen of kind. Een beugel werkt door na verloop van tijd een constante druk uit te oefenen om de tanden langzaam in lijn te brengen. Naarmate de tanden bewegen, verandert de bottenkoker van vorm naarmate er druk wordt uitgeoefend.

Fineer

Fineer is een flinterdunne, op maat gemaakte schelp die de voorkant van de tanden bedekt. De fineerlagen, die aan de voorzijde van de tanden worden gelijmd en van kleur, vorm, grootte of lengte veranderen, kunnen van porselein of harscomposiet worden gemaakt. De vernisjes bieden een conservatieve benadering van het veranderen van de kleur of de vorm van een tand aan in vergelijking met kronen, maar het proces is niet omkeerbaar.

Tanden bleken

Wie houdt er niet van een heldere glimlach? Er is een assortiment van tand-whitening systemen beschikbaar, waaronder tandpasta’s en -spoelingen, vrij verkrijgbare gels, strips en trays, en bleekmiddelen van een tandarts. Maar het bleken is niet voor iedereen weggelegd. Het is ideaal voor mensen die gezonde, ongerestaureerde tanden en tandvlees hebben. Personen met gele tinten tot aan hun tanden – in tegenstelling tot grijstinten – reageren het beste. Praat met je tandarts om te weten te komen of het bleken van je tanden en kiezen goed voor je is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden